Valikko Sulje

Miksi kasvovesi on tärkeä osa ihonhoitoa?

Olemme kosmetologipuolella kuulleet paljon toteamuksia kasvovettä kohtaan, ettei sen käyttö tarkoitusta tiedetä ihonhoidossa. Joskus sitä on saatettu käyttää ilman minkäänlaisia tuloksia tai sitten se on tehtäväänsä päinvastaisesti kuivattanut ihoa ja se on jätetty pois rutiinista.

Kasvoveden tärkeimpiä tehtäviä on palauttaa ihon pH -tasapaino takaisin kohdilleen pesun jälkeen. Jo pelkkä vesipesu riittää pH tasapainon järkkymiseen eli sitä pitää käyttää myös silloin, kun puhdistustuotetta ei ole ollut käytössä. Mikäli ihon happovaipan pesee pois iholta, ei se pääse suojaamaan ihoa kosteuden haihtumiselta ja iho on alttiimpi vapaille radikaaleille.

Kasvovedellä on myös tärkeä tehtävä ihon kosteutuksessa; mikäli kasvovesi on kuivattanut ihoa, on siinä ollut liikaa alkoholeja ja kaikki ihoa hoitavat ainesosat puuttuvat.

Kasvovedeksi kannattaakin valita mieluiten sellainen josta ei löydy näitä ainesosia; Alcohol, Alcohol Denat, Ethyl Alcohol, Isopropyl alcohol jne… Osa alkoholeista on rasva-alkoholeja, eli ne ovat vain hyväksi iholle! Tällaisiin lukeutuu mm. Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Behenyl Alcohol jne…

Kannattaa siis valita reilusti aktiiviaineita sisältävä kasvovesi, joka varmasti hoitaa ihoa. EkoPharman kasvovedet ovat kaikki kasvipohjaisia ja täynnä aktiiviaineita. Vadelma ja Karpalo sarjan kasvovedet ovat pakattu suihkepulloihin, joita on helppo suihkia päivän mittaa kasvoille kosteuttamaan.

Vinkki kasvoveden käyttöön

Iho tarvitsee paljon vesikosteutusta, joten kasvovettä kannattaa kerrostaa taputtelemalla iholle. Vanulapulla tahtoo vain pyyhkiä vaikuttavia aineita pois iholla, kun päinvastoin iholle pitäisi saada niitä. Pumppaa muutama tippa kasvovettä kämmenille, hiero kämmenet yhteen ja painele kasvovesi kasvoille niin pitkään, että se on imeytynyt iholle. Toista 3-7 kertaa, niin kauan että iho tuntuu kosteutetulta ja täyteläiseltä.