Valikko Sulje

Hoivaa jalkojasi

Jalat ovat meidän jokapäiväinen kulkuväline, jonka vuoksi niiden hyvä kunto on erittäin tärkeää. Jalkojen vaivat heijastuvat helposti ylöspäin lähtien jalan virheasennosta, joka vaikuttaa kävelytyyliin, lonkkiin ja tästä ylöspäin selkään ja niskaan. Myöskin eri sairauksien vuoksi jalat on tärkeä hoitaa. Jalkoja on syytä hoitaa kotona, sekä säännöllisesti jalkahoidossa kosmetologilla.

Hoito- ohjeita kotiin:

Suihkun jälkeen jalat on syytä kuivata hyvin, myöskin varpaiden välit. Näin vältytään varpaiden väleihin helposti muodostuvilta hautumilta. Jalat on hyvä rasvata pesun jälkeen, jotta iho pysyy kosteutettuna ja pehmoisena. Jalkojen ihon rasvauksella saadaan ehkäistyä esim. kuivuudesta johtuvaa kantapään halkeamista. Jalkoja voi myös raspata muutaman kerran kuukaudessa tarpeen mukaan. Liika raspaaminen aiheuttaa ihoon hankausta ja rasitusta, joka voi pahentaa kovettumien syntyä. Muista siis kuitenkin hoitaa jalkojasi kohtuudella!

Varpaankynnet olisi syytä leikata suoralinjaisesti, näin ehkäistään kynnen sisäänkasvua. Jalkojen ihon kunto olisi syytä tarkistaa säännöllisesti mahdollisten haavaumien, kovettumien, syylien tai ihomuutosten varalta. Käytä oikean kokoisia kenkiä, niin vältyt kipeiltä jaloilta! Selvitä aina jaloissa olevan kivun syy.