Valikko Sulje

Kuorinta ja naamio osaksi ihonhoitorutiinia

Tuntuuko iho karhealta tai hilseileekö se? Entäpä tarvitseeko iho täsmähoitoa tiettyyn ongelmaan, kuten kuivuuteen, epäpuhtauksiin tai ikääntymisen merkkeihin?

Kuorinnalla on tärkeä tehtävä poistaa kuolleet ihosolut ihon pinnalta. Mikäli niitä ei kuori pois, jää usein iho hieman röpelöiseksi eivätkä ihonhoitotuotteet imeydy iholle kunnolla, eikä meikkikään näytä tasaiselta. Säännöllisellä kuorinnalla voidaan myös ennaltaehkäistä mustapäitä sekä tukkeumia, jotka monesti johtuvat siitä, kun huokoseen kerääntyy paljon kuolleita ihosoluja ja talia. Ihon tuottama tali ei myöskään pääse iholta pois, mikäli ihon pinnalla on paksu kerros kuolleita ihosoluja.

Kuorintoja löytyy yleensä kahdenlaisia: entsymaattisia eli rakeettomia ja mekaanisia eli rakeellisia. Näitä kahta voi myös yhdistää ja valikoimassamme EkoPharman Tyrni AHA -duo kuorinnasta ja Mary Cohrin Radiance Gentle Scrub -kuorinnasta löytyvät sekä rakeet, että entsyymit.

Entsymaattisissa kuorinnoissa kuorivana ainesosana on yleensä hedelmähapot tai AHA ja BHA -hapot. Hedelmähapot ja AHA hapot kuorivat ihonpinnalta kuolleet ihosolut niin, että ne tunkeutuvat solun alle ja nostavat ne pois. BHA -hapot ovat erityisesti epäpuhtaan ihon ystäviä, sillä ne ovat rasvaliukoisia ja pääsevät täten ihohuokoseen liottamaan talia. Entsymaattiset kuorinnat sopivat erityisesti herkälle ja couperosa iholle, sillä ne eivät aiheuta mekaanista hakausta.

Rakeellisissa kuorinnoissa käytetään luontopohjaisia rakeita, jotka kuorivat ihonpinnalta mekaanisesti kuolleet ihosolut. Rakeelliset kuorinnat käyvät erityisesti paksulle, vahvemmalle ja epäpuhtaalle iholle.

Naamiot ovat taas loistava tapa päästä hoitamaan ihon eri ongelmia. Naamiot sisältävät tavallista enemmän hoitavia ainesosia ja vaikutusajan aikana ne pääsevät vaikuttamaan iholla paremmin. Yökäyttöiset naamiot, joita löytyy sekä Mary Cohrilta että EkoPharmalta ovat tehokkaita siitä, että ne pääsevät vaikuttamaan parhaimmalla tavalla. Iho uusiutuu yöllä, jolloin yökäyttöisistä naamioista on enemmän apua.

Naamio kannattaa valita ihotyypin mukaisesti ja niitä voi myös miksailla. Monesti esimerkiksi T-alue on rasvoittuvampi ja posket voivat olla karhean kuivat, jolloin T-alueelle voidaan valiat tasapainottava naamio ja muualle kasvoja levittää tehokosteuttavaa tuotetta.

PS. Muista hyödyntää tuotealennukset kasvohoitojen yhteydessä! Saat hoidossa suositellut tuotteet Mary Cohrilta -15% ja EkoPharmalta -10% alennuksella.

Kosmetologinne Sanni ja Jenna