Valikko Sulje

Kuinka muodostaa ihonhoitorutiini

Ihonhoitorutiinin uusimisessa tai aloittamisessa kannattaa miettiä ensimmäiseksi ihon tarpeita: miltä iho tuntuu ja näyttää sekä käytätkö iholle meikkiä.

Ihon puhdistus alkaa aina huolellisesta puhdistuksesta;
Meikki poistetaan meikinpoistoaineella, esimerkiksi puhdistusöljyllä jolloin kaikki öljyliukoinen meikki, lika ja tali puhdistuu iholta. Tämän jälkeen iho puhdistetaan ihotyypille sopivalla vesipohjaisella puhdistustuotteella, joka meikinpoiston jälkeen pääsee puhdistamaan itse ihon.

HUOM! Vaikka et käyttäisikään meikkiä, jokapäiväinen ihonpuhdistus on tärkeää. Päivän aikana iholle kertyy rasvaa, talia ja saasteita ilmasta, mitkä eivät lähde ihosta pelkällä vedellä. Puhdistuksen sivuuttaminen jättää voiteet vain kellumaan ihon pinnalle.

Puhdistustuotetta valittaessa kannattaa muistaa valita tuote oman ihotyypin mukaisesti, sekä hiukan katsoen vuodenaikaan. Talvisaikaan iho on tyypillisesti kosteusköyhempi, kuin kesällä. Tällöin suosittelemmekin puhdistusmaitoa, -voidetta tai -öljyä.

Kun iho on puhdistettu perusteellisesti ja huolellisesti, on iho vastaanottavainen muille tuotteille. Ensimmäiseksi iholle tulisi levittää runsaasti kasvovettä, joka sitoo itseensä kosteutta. Kasvoveden jälkeen iholle voidaan levittää mahdolliset seerumit/ hoitonesteet/ kasvoöljyt. Tämän jälkeen viimeistellään ihotyypille sopivalla kosteusvoiteella ja silmänympärysvoiteella.

Kerran viikkoon iholle olisi hyvä tarjoilla tehohoitoa kuorintaa ja naamiota. Kuorimalla saadaan poistettua kuollut ihosolukko ja näin saadaan iho vastaanottavaisemmaksi hoitotuotteille. Tämän jälkeen laitettuna naamio pääsee parhaimmalla tavalla imeytymään ihoon ja tehostamaan haluttua tarkoitusta.

Kosmetologit Jenna ja Sanni